Filosofie

Eeuwenlang is koken en samen eten een belangrijk sociaal en cultureel moment van geluk en verbinding, terwijl wij tegenwoordig gemiddeld de helft van de tijd alleen eten, en vaak niet eens zelf bereid.  

Back Eat biedt een nieuw en betaalbaar alternatief tussen uit eten en thuis koken in. Zie het meer als een eetclub dan een kookstudio want er is niemand die uw handje vasthoudt. Dit mes snijdt aan twee kanten: elke groep heeft een eigen energie die intact blijft zonder buitenstaanders en de eigen verantwoordelijkheid daagt uit. Vertrouw op uw gezamenlijke kennis en al die handen maken licht werk.

De intieme eetkeuken inspireert tot creativiteit en dialoog. De kasten vol kookboeken en uitgebreide platencollectie maken de ervaring compleet en voor wie wil volledig offline. 


Persoonlijk

Mijn heerlijke avontuur met platenwinkel Michiel Vinyl leerde me dat ondernemen mijn manier is van ontwikkeling. Ik zie die periode als een soort muziekopleiding dankzij de waardevolle gesprekken met klanten en de muziek die je samen luistert. En nu wil ik me op eenzelfde manier in de wereld van het koken storten, een liefde die evenals muziek maar blijft groeien naarmate ik er meer over leer. 

Ik zie mezelf als een hobby chef met een serieuze kookboekenverslaving. Toen ik vorig jaar langs Back Beat Records liep en zag dat ze ermee wilden stoppen na 32 jaar, liep mijn hoofd meteen over van de idee├źn. Nu is het dus een plek geworden die mijn liefdes combineert.

Ik spreek de wens uit dat ik ook 32 jaar mag blijven bestaan. Dat we hier samen de universele taal van muziek en koken mogen verfijnen. En dat we boven alles het leven mogen vieren door bewust tijd te maken voor verbinding. 

Met vriendelijke groet,

Michiel Koolen